Home - obiective turistice Articole De ce e Pământul mai verde cu toate că au avut loc defrişări masive
 
07.04.2015

De ce e Pământul mai verde cu toate că au avut loc defrişări masive

În ciuda ultimelor decenii în care au avut loc defrişări, Pământul devine din ce în ce mai verde. Un studiu publicat de revista Nature Climate Change arată că în ultimul deceniu pământul a deveni mai verde.

Cu toate că în Africa de Sud şi Asia de Sud-Est au avut defrişări masive, studiul arată că declinul din aceste zone a fost recuperat prin creşterile de copaci şi arbuşti din savanele din Africa şi Australia.

Plantele absorb un sfert din dioxidul de carbon pe care oamenii îl degajă în atmosferă prin arderea carburanţilor fosili. Dar odată cu creşterea plantelor verzi această absorbţie a crescut. Acest lucru va duce la încetinirea schimbărilor climatice, afirmă autorii studiului.

Cercetătorii au studiat modul în care plantele şi vegetaţia absorb dioxidul de carbon şi au dezvoltat o nouă tehnică de a face din aceste schimbări biomasă vegetală folosind măsurători prin satelit ale schimbărilor în radiaţia de radiofrecvenţă emise de suprafaţa Pământului. Această tehnică este numită cuptor cu microunde pasiv . Cercetătorii au declarat că au extras  informaţiile privind  vegetaţia de la mai mulţi sateliţi şi le-au comparat cu cele din ultimele două decenii. Astfel, au descoperit că în perioada  2003- 2012 valoarea totală a vegetaţiei de la sol a crescut cu aproximativ 4 miliarde de tone de carbon.

Ceea ce i-a uimit pe cercetători arată că, în medie, astăzi Australia este mai verde decât acum două decenii. Asta în ciuda urbanizării masive şi a defrişărilor.

SURSA: Iflscience

 
 
Comenteaza
 • 03 noiembrie 2016 / 03:53 puiu

  @adina Numai tu sti ce ai vrut sa scrii in comentariul tau. Pentru restul lumii e o enigma!

 • 27 iulie 2016 / 19:57 adina

  of of ofof nu lii greu atita,bgunelu vesnic ara inimie iarba

 • 11 iulie 2016 / 21:10 Negrea Cristina

  Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau fuLl-time, cu castiguri in bani. Se ofera curs gratuit de 12 lectii prin email, contract legal de comision cu plata in functie de implicare si realizari, scrisoare de recomandare. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat adresa de email: agostoncristina@gmail.com

 • 12 iunie 2016 / 12:54 Elena M.

  Din ciclul "AȘA NU!": compania la care eu lucrez colaboreaza in domeniul turismului de afaceri cu o agentie numita New Concept Travel- American Express. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa solicit un bilet de avion sau o cazare prin intermediul acestei agentii, pentru ca ulterior sa verific si sa constat ca erau disponibile tarife mai bune daca imi faceam singur rezervarea! Si, cel mai mult ma deranjeaza obstinatia cu care incercau sa se disculpe de fiecare data. Fie agentul de travel, fie relationship manager-ul de la New Concept Travel, Cristina Ene, imi scriau mesaje kilometrice prin care divagau si faceau tot posibilul sa se detaseze de orice fel de culpa, dar orice fel. De parca noi am fi niste "fraieri", iar ei niste genii. Absolut dezgustatoare si insultatoare pentru client !

 • 11 iunie 2016 / 13:46 clara v.

  Ce s-a ales si de piata turistica din Romania.. Lipsa totala de profesionalism a agentiilor din domeniul turistic, inclusiv a celor de business travel. Spre exemplu, New Concept Travel - American Express, o companie care demonstreaza clar ca piata muncii din Romania mai are cateva secole pana sa o ajunga din urma pe cea din Occident, din pacate. Se pretinde profesionalism, dar nu se ofera in schimb nimic, nici macar salariu decent si nici relatii civilizate de munca. Totul se bazeaza acolo pe simpatii personale si nu pe criterii profesionale! Patronul, Malin Malineanu, este un om extraordinar si demn de tot respectul, dar din pacate, are in subordine niste manageri de o calitate umana extrem de indoielnica. Exista spre exemplu o "sefa", Cristina Ene, care conduce de facto absolut tot, ea taie si spanzura, umileste angajatii in cel mai abject mod posibil, si culmea, mai are si tupeul sa se pretinda a fi un model! In timp ce angajatii seriosi si muncitori nu sunt rasplatiti.