Home - obiective turistice Articole "Corabia de piatră" - insula grecească cu un secret inedit şi peisaje de poveste
 
08.04.2015

"Corabia de piatră" - insula grecească cu un secret inedit şi peisaje de poveste

La estul coastei Peloponezului, în prefectura Laconia, la o aruncătură de băţ de ţărm se găseşte frumoasa insulă Monemvasia, insula fortăreţei ascunse sau "Corabia de piatră", după cum a numit-o cunoscutul poet Yiannis Ritsos. Despre Monemvasia au vorbit mulţi de-a lungul timpului şi i-au atribuit şi alte nume precum "Oraşul fortăreaţă", "Gibraltarul estului", "Castelul de flori", "Stânca" sau "Castelul dintre nori".

Mica insulă Monemvasia are o lungime de doar un kilometru, iar din inima ei se înalţă, la 100 de metri deasupra nivelului mării, un platou impresionant care-i ascunde "secretul" - o masivă fortăreaţă bizantină care a rezistat perfect trecerii timpului. În vremea sa de glorie, Monemvasia era considerată cea mai puternică fortăreaţă a Greciei bizantine.

FOTO: monemvasia.gr

FOTO: Wikipedia

Oraşul vechi cuprinde o aşezare medievală încă locuită, bine păstrată, cu străzi înguste, numeroase biserici şi peisaje pitoreşti, de poveste. Arhitectura impresionantă de pe Monemvasia cuprinde influenţe bizantine, otomane şi veneţiene.

FOTO: monemvasia.gr

FOTO: monemvasia.gr

Insula grecească le oferă, totodată, turiştilor, dar şi localnicilor, numeroase plaje de o frumuseţe deosebită.

FOTO: Wikipedia

Monemvasia este legată de ţărm printr-un pod şi are astfel "o singură intrare", aşa cum se şi traduce din greacă numele insulei.

Sursă: Huffington Post, monemvasia.gr

Sursă video: YouTube

 
 
Comenteaza
 • 11 iulie 2016 / 21:07 Negrea Cristina

  Oportunitate extra lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision. Cereti acum detalii la adresa de email: agostoncristina@gmail.com

 • 12 iunie 2016 / 12:55 Elena M.

  Din ciclul "AȘA NU!": compania la care eu lucrez colaboreaza in domeniul turismului de afaceri cu o agentie numita New Concept Travel- American Express. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa solicit un bilet de avion sau o cazare prin intermediul acestei agentii, pentru ca ulterior sa verific si sa constat ca erau disponibile tarife mai bune daca imi faceam singur rezervarea! Si, cel mai mult ma deranjeaza obstinatia cu care incercau sa se disculpe de fiecare data. Fie agentul de travel, fie relationship manager-ul de la New Concept Travel, Cristina Ene, imi scriau mesaje kilometrice prin care divagau si faceau tot posibilul sa se detaseze de orice fel de culpa, dar orice fel. De parca noi am fi niste "fraieri", iar ei niste genii. Absolut dezgustatoare si insultatoare pentru client !

 • 11 iunie 2016 / 13:48 florentina ali

  O rusine ce se intampla pe piata turistica din Romania! Am facut cu ceva timp in urma o rezervare (bilet de avion + cazare) prin agentia New Concept Travel -- American Express si am fost extrem de nemultumita de lipsa de transparenta si de seriozitate a acestei agentii. Mi-au oferit un tarif mult mai mare decat cel disponibil pe piata. Evident ca m-am plans de acest lucru, primind in schimb un raspuns vag (dar extrem de vast) din partea Cristinei Ene, manager de relatii la respectiva agentie. Reiesea ca mai mult eu eram de vina. O abordare extrem de neprofesionista. Deci atentie mare cu cine lucrati.

 • 11 iunie 2016 / 13:47 clara v.

  Ce s-a ales si de piata turistica din Romania.. Lipsa totala de profesionalism a agentiilor din domeniul turistic, inclusiv a celor de business travel. Spre exemplu, New Concept Travel - American Express, o companie care demonstreaza clar ca piata muncii din Romania mai are cateva secole pana sa o ajunga din urma pe cea din Occident, din pacate. Se pretinde profesionalism, dar nu se ofera in schimb nimic, nici macar salariu decent si nici relatii civilizate de munca. Totul se bazeaza acolo pe simpatii personale si nu pe criterii profesionale! Patronul, Malin Malineanu, este un om extraordinar si demn de tot respectul, dar din pacate, are in subordine niste manageri de o calitate umana extrem de indoielnica. Exista spre exemplu o "sefa", Cristina Ene, care conduce de facto absolut tot, ea taie si spanzura, umileste angajatii in cel mai abject mod posibil, si culmea, mai are si tupeul sa se pretinda a fi un model! In timp ce angajatii seriosi si muncitori nu sunt rasplatiti.

 • 06 mai 2016 / 10:15 Misu

  Munca online !Oferta atractiva pentru toate localitatile.Se lucreaza la calculator 2,3 ore pe zi.Ritmul de lucru ti-l alegi singur.Fara sefi si alte obligatii.Totul este liber,fara risc.Instruire gratuita prin lectii pe internet.Va puteti rotunji veniturile lucrand de acasa.Cerem si oferim seriozitate.Incheiem contract de comision.O activitate usoara si atractiva pe internet,care iti aduce castig.Cereti detalii la adresa de email : mihaivucu@yahoo.com