Home - obiective turistice Articole Hotelul cu 10.000 de camere şi niciun turist. Motivul incredibil pentru care nu stă nimeni în resortul grandios
 
17.10.2016

Hotelul cu 10.000 de camere şi niciun turist. Motivul incredibil pentru care nu stă nimeni în resortul grandios

Pe insula germanică Rugen, din Marea Baltică, se află cel mai mare hotel din lume, însă de-a lungul timpului nu a fost ocupată nicio cameră.

Hotelul este atât de grandios încât se întinde pe aproape 5 kilometri, având 10.000 de dormitoare, toate cu privelişte către mare. În mod surprinzător, acest resort de la malul mării a fost construit acum 70 de ani, dar nu a avut niciun oaspete până acum. 

Vezi aici IMAGINI foto cu hotelul grandios

Deoarece hotelul numit Prora a fost construit de nazişti între anii 1936 şi 1939, la ordinele lui Hitler. În aceeaşi perioadă, Hitler se pregătea de război, care a fost prioritar construirii unui hotel, astfel maiestuosul proiect nu a fost niciodată terminat.

Prora este aşezat de-a lungul golfului Sassnitz şi regiunea Binz. 

În timpul primilor ani de construcţie, aproape 9.000 de companii de construcţie din Reich au fost implicate în proiect. La începutul războiului, lucrările s-au oprit, iar muncitorii au fost transferaţi în fabrici de armament.

În timpul războiului, Prora a fost utilizat ca avanpost pentru armata Germaniei estice. După reunificare Germaniei, din 1990, clădirea a rămas goală. Complexul a fost construit pentru a primi 20.000 de vizitatori, făcând parte din programul nazist ,,Putere prin fericire'' (Kraft durch Freude KdF). Scopul fiind de promovarea activităţilor pentru muncitorii germani şi pentru răspândirea propagandei naziste. 

În prezent, Prora va fi transformată într-un resort modern, patru din cele cinci blocuri fiind vândute către investitori privaţi.

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 

Cuvinte cheie: hotel , crestere , turist , refuz , ocupare
 
 
Comenteaza
 • 05 decembrie 2016 / 16:38 Norina

  Ma gandeam , ca daca firma de turism ar modifica hotelul : zugravit in exterior , ceva teorie buna pe fiecare cladire pentru a atrage turisti , stergatoare pentru incaltaminte inainte de a intra in hotel , pentru inceput : pret un sfert din valoarea unei camere pentru 3-4 nopti dar pentru 6-8 nopti , la fiecare familie cadou un prosop de baie , 250 cameriste , 1 camerista la 4 camere , cate un radiou intr-o camera , gardieni la fiecare etaj si pentru lifturi .

 • 06 noiembrie 2016 / 09:44 Nu se va inghesui nimeni acolo

  Pentru ca apa marii este f rece chiar si vara in varf de sezon - max 15 grade. E zona Marii Nordului. De ce tot nordul Europei fuge spre marile din sud vara? Pentru ca la ei e imposibil sa faci plaja/baie in mare. Nici macar in Belgia care e mult mai in sud nu se poate face baie in mare decat cu ff rare ocazii. Bine ati veni in Europa de NV.

 • 25 octombrie 2016 / 13:11 Al Dorin

  Dar cum se spune D-na Mercedesa ? =D D-ta nu stii ce-nseamna ala ..RESORT HOTELIER , bag seama ! Pai diferenta intre un resort si un hotel este in primul rand numarul de facilitati pe care il ofera. In alte cuvine un resort este un adevarat complex. Imagineaza-ti asa un hotel undeva pe malul marii, cu o curte imensa, piscina, bar pe malul marii, bar la piscina, bar de seara in interior, restaurant pe ponton, restaurant interior, restaurant pe terasa, aqua park, night club pe plaja, terenuri de tennis, de fotbal, de voley etc, sala de fitness, salon de infrumusetare si masaj ETC ETC ETC. TOATE acestea apartinand hotelului "Resort" avand accest la toate acestea, doar daca esti cazat la hotelul respectiv. Acesta este un resort. Hotelul simplu este hotelul clasic pe care il stie toata lumea.

 • 19 octombrie 2016 / 00:48 Mercedesa

  Va citez: "Hotelul cu 10.000 de camere şi niciun turist. Motivul incredibil pentru care nu stă nimeni în resortul grandios". Dragi ziaristi analfabeti facuti pe bani la fara frecventa, resort inseamna in limba romana arc! Cum credeti ca ar vrea cineva sa locuiasca intr-un arc, netotilor ce sunteti! Continuati sa distrugeti limba romana intr-un ritm ametitor. Viitorul tarii, reprezentat de voi, este catastrofal!

 • 17 octombrie 2016 / 19:11 Alex

  Doamna Merkel poate caza aici pe invitatii ei de onoare pe musulmani din Siria , Afganistan, Irak si de unde mai vrea dinsa, numai la noi sa nu le trimita!!!!

 • 1