Home - obiective turistice Articole Decizie CRUCIALĂ în Franţa: MAŞINILE cu numere impare nu mai au voie să circule în aceiaşi zi cu cele cu numere pare. Asta nu este tot
 
09.12.2016

Decizie CRUCIALĂ în Franţa: MAŞINILE cu numere impare nu mai au voie să circule în aceiaşi zi cu cele cu numere pare. Asta nu este tot

Smogul nu a fost dispersat în zonele din împrejurimi, aşa cum se întâmpla de obicei

Atunci când ne gândim la poluare, involuntar ne gândim la marile oraşe precum Beijing sau Delhi, dar şi cele din Europa de Vest au început să se confrunte din ce în ce mai mult cu problema smogului, iar Parisul se află într-o situaţie din ce în ce mai critică.

Drept răspuns la acest fenomen, autorităţile au anunţat că transportul public va fi gratuit şi a fost implementat un sistem prin care doar jumătate din maşinile aflate în posesia parizienilor pot tranzita centrul oraşului. Marţi, pot circula doar maşinile cu număr par, iar miercuri doar cele cu număr impar. Mai mult, primarul Parisului a afirmat că, până în 2025, ar trebui interzise toate maşinile care folosesc drept combustibil diesel-ul, iar principlul scop este folosirea unor vehicule alternative, dar şi mersul pe jos şi deplasarea cu ajutorul bicicletelor.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a afirmat: "Nu mai putem tolera poluarea aerului şi probleme de sănătate pe care acesta le declanşează. Problemele mari, precum aceasta, necesită măsuri urgente şi dorim ca producătorii auto să ni se alăture."

Mai mult, vântul nu a ajutat cu nimic în rezolvarea acestei probleme, căci smogul nu a fost dispersat în zonele din împrejurimi, aşa cum se întâmpla de obicei. Poluarea ucide mai mult de 3 milioane de persoane anual în întreaga lume, iar majoritatea acestora sunt locuitori ai marilor oraşe.

Sursa: IFL Science

Citeşte şi:

A combinat poze vechi şi noi din Paris şi a reînviat istoria frumosului oraş. GALERIE FOTO

Principalele puncte ale Acordului istoric de la Paris pe tema modificării climatice

Paris, orasul morilor de vant

 
 
Comenteaza
 • 06 ianuarie 2017 / 02:30 Paval Iulian

  In Murfatlar se poate circula doar cu numerele din Franta,la noi poluarea nu este o problema.Benzina este gratuita. Semnat primarul Murfatlarului si Politica Locala Murfatlar(*)

 • 05 ianuarie 2017 / 19:42 dan

  La noi a fost regula asta in comunism. Aparent nu a fost buna, ca de 27 de ani nu mai exista. Se pare ca francezii au descoperit-o abia in 2017 :)))

 • 05 ianuarie 2017 / 13:52 Theo

  Se simte boala cand mergi prin oras ca sunt atatea masini si rable multe Pt tampeniile unora nu trebuue sa plateasca toti cu sanatatea Mie imi place mai mult cu bicicleta in oras, dar noi nu avem o infrastructura prea buna pt biciclete Imi place si cu masina dar nu incontimuu In marile orase circula sute de mii, milioane de masini in cativa km patrati

 • 05 ianuarie 2017 / 13:49 Theo

  Pai tu esti prost mike Chiar sunteti chiori, nu simtiti poluarea, nu vedeti ca si clima s-a schimbat?? Pamantul este si casa ta, desteptule De ce vrei sa iti distrugi casa? Stati cu fundu ala mare numai in masini. Asa ar trebui si in Romania in marile orase

 • 01 ianuarie 2017 / 12:03 vasi

  plus că, măsura cu nr. pare si impare e mai trendi si politic... mai ales că e vorba de Parisul care astfel aplică măsuri concrete antipoluare, pt. că, nu-i așa, planeta se incalzeste iremediabil din cauza poluării cu combustibili fosili. logic, ar trebui să urmeze mari schimbări si in celălalte industrii care poluează la greu... si care folosesc combustilii fosili. cică energia atomică e prea periculoasă, iar cea eoliană actuală e nerentabilă... etc. etc.