Home - obiective turistice Articole Un loc unic pe Terra – dealurile multicolore din Yunnan (FOTO)
 
13.06.2010

Un loc unic pe Terra – dealurile multicolore din Yunnan (FOTO)

Un loc unic pe Terra – dealurile multicolore din Yunnan (FOTO)

In sudul Chinei, in provincia Yunnan, la granita acestei tari cu Vietnamul, se afla un loc cum putini si-ar putea imagina ca exista. Pare rupt din povesti sau, mai degraba, din panzele unui pictor indragostit de prea multe culori, un fenomen unic pe Terra de care localnicii si oficialii de la Beijing nici nu par sa fie constienti, dovada fiind faptul ca zona nu a fost inclusa in circuitele turistice iar oamenii isi duc viata linistita la fel ca acum cel putin un secol....

In provincia Yunnan, mai precis la sud-vest de Kunming, capitala acesteia, dealurile, a caror altitudine nu depaseste 800 de metri, sunt complet acoperite de culori vii, intr-un melanj incredibil, capabil sa iti taie rasuflarea. Motivul acestui fenomen il reprezinta concentratia mare de minereuri feroase care, datorita unei lungi perioade de oxidare, au dat reliefului o neobisnuita culoare rosie. Peste toate se adauga sutele de culturi diferite ale taranilor chinezi, practic nicio parcela nu este lasata la voia intamplarii, culorile acestora intregind un peisaj care i-ar fi lasat muti pana si pe pictorii suprarealisti...Locul pare, in acelasi timp, desprins din povestile lui Tolkkien. Una dintre cele mai frumoase si mai indragite imagini este aceea in care taranii chinezi pleaca in zorii zilei, in carute trase de magari, catre parcelele pe care fiecare a cultivat altceva, in functie de preferinta fiecaruia... Suna banal atunci cand spui ca un deal este acoperit de culturi de cartofi, de rapita, de porumb, orz sau legume. Dar atunci cand privesti totul ca un intreg, imaginea se aseamana cu un vis dintre cele mai frumoase...Obisnuiti de secole cu aceasta panorama, localnicii spun totusi ca momentul cel mai frumos al zilei il reprezinta apusul. Atunci, norii sangerii arunca asupra dealurilor o lumina care transforma totul. Doar atunci, spun ei, se poate observa adevarata frumusete a locurilor.Tot in aceasta zona veti intalni si un obicei ciudat, acela de a inhama la carute animale din specii diferite. Desi preferati sunt magarii, nu de putine ori veti vedea tragand la acelasi jug un cal si un magar, un cal si o vita sau un magar alaturi de un taur. Motivul? Il spun aceeasi tarani chinezi. Fiind din specii diferite, animalele au temperamente diferite, astfel ca, atunci cand un animal devine indaratnic, celalalt ii impune ritmul sau, iar metoda functioneaza de fiecare data....

CITESTE SI:

 
 
Comenteaza
 • 13 decembrie 2012 / 14:47 Da...

  Am vazut pe cineva pe celalata pagia zicand ca numai la noi nu se cultiva munti. Prietene, iti recomand sa te informeezi inainte de a vorbi. In primul rand, acelea sunt DEALURI nu MUNTI. In al doilea rand muntii si dealurile NU trebuie cultivate. Pentru asta e nevoie de defrisari, care duc la catastrofe naturale (inundatii, alunecari de teren, procent scazut de oxigen, si mare de dioxid de carbon). Tarile care cultiva dealurile sau muntii (desi eu n-am vazut in viata mea un multe cultivat) nu au altceva pe care sa cultive. in cazul Romaniei exista marea Campie Romana, campiile de vest, si campia Moldovei. Si toate sunt cultivate si ingrijite. Nu, Campia Transilvaniei nu e o campie. Ii se spune asa doar pentru ca este intens cultivata agricol.

 • 07 august 2012 / 10:59 Pont Bursier.ro

  Vino pe ...www.PontBursier .ro ...Pont Bursier.ro ...Nu te costa Nimic .....Vino....Vezi...cum se Câștiga la Bursa ... Mai găsești ...Curs Valutar..Live ...Curs case de schimb... Cotații actiuni ...Forex ...Toate Pro_moțiile de Shopping din Piața ..

 • 07 august 2012 / 06:09 @DaKoroman

  They havent invented the medication that could cure you, you pretentious psycho! Get a fucking life and stop acting like the center of the Universe! And its called...Dacia, nu..DAKIA, you piece of shit!

 • 06 august 2012 / 23:49 Miss Gane

  Ce frumos!

 • 05 august 2012 / 18:58 Inna

  http://www.cevahaios.com/epoca-de-aur/