Home - obiective turistice Articole Unde ii asteptam pe extraterestri?
 
01.08.2010

Unde ii asteptam pe extraterestri?

Unde ii asteptam pe extraterestri?

Esti convins ca EI exista si ca vor veni intr-o buna zi la noi? Sau ca au venit deja de cateva ori si tu n-ai fost acolo sa-i intampini? Daca esti unul dintre milioanele de pasionati pentru care scopul si idealul vietii ar fi sa vada un extraterestru in carne si oase (chiar daca n-or avea oase, poate nici carne), probabil stii unde sa te duci sa-i cauti si sa-i astepti. Daca esti doar un debutant, un aspirant, un novice, un boboc in cariera de cautator de extraterestri, atunci iata ceva cu care sa incepi: o lista de locuri unde se duce lumea sa ii astepte, bizuindu-se pe faptul ca acolo s-au intamplat niste lucruri care le dau speranta ca s-ar mai putea intampla, cand sunt si ei acolo.

Iata deci, cinci dintre cele mai populare locuri de pandit extraterestri - destinatii perfecte de vacanta pentru cei atinsi de alien addiction si care poate spera - nemarturisit - sa aiba parte de vreo alien abduction.

Avebury, Anglia, e faimos pentru cercurile din pietre - largi structuri aproape circulare, conturate de un sant marginit de un mal de pamant si de-a lungul caruia sunt plantate, in pozitie vertical, pietre. Arheologii le considera (doar) niste impresionante monumente neolitice (cu o vechime de 5.000 ani). Cea mai importanta structura de acest gen are un diametru de cca. 400 m. Cercul cel mai mare avea initial, 98 de pietre, astazi au ramas doar 27.

Avebury e considerat, de catre adeptii unor religii precum Wicca si druidismul, un loc incarcat de semnificatii spirituale, drept care e folosit pentru adunari ceremoniale si tot felul de ritualuri.

Altii, nu mai putin ferventi in credinta lor in existenta fiintelor nepamantene, cred ca alcatuirile de pietre reprezinta repere destinate extraterestrilor, pentru a-i ajuta sa se orienteze, in drumul lor spre Terra.

*

Asa-numitul Triunghi Falkirk (The Falkirk Triangle), din Scotia - zona cuprinsa intre Fife, Stirling si marginea orasului Edinburgh - este celebru pentru numarul mare de OZN -uri zarite: vreo 300 pe an, se zice. Conform unui studiu intreprins de Comitetul National Scotian pentru turism, un locuitor din 17.000 a zarit macar un OZN la viata lui.

Cel mai bun loc sa vezi un astfel de obiect ar fi, dupa opinia localnicilor, oraselul Bonnybridge, aflat la cca. 50 km la vest de Edinburgh, unde cam jumatate din cei 6.780 de locuitori declara ca au vazut OZN-uri. E vorba sa se construiasca acolo un centru de primire a turistilor, dar inca nu s-a materializat nimic de felul acesta, asa ca numai cei cu adevarat pasionati de OZN-uri si extraterestri au ce face acolo, adica se se uite spre cer si sa asculte povestile localnicilor (eventual la carciuma, timp de 3-4 ore; dupa asta, sansele de a vedea un OZN cresc considerabil).

*

Cireasa de pe tort este, fara indoiala, Roswell, SUA: in 1947, un obiect ciudat a cazut din cer la mica distanta de acest orasel din statul american New Mexico. Guvernul SUA a comunicat ca era vorba despre un balon meteorologic, localnicii au zis ca era o nava spatiala cu tot cu extraterestrii aferenti. A urmat o afacere foarte dubioasa, cu niste filme care prezentau, chipurile, autopsia unuia dintre extraterestri; ulterior s-a zis ca filmul era un fals … ma rog, azi o parte a publicului e convinsa ca povestea cu extraterestri a fost o mare inselatorie, cealalta parte e convinsa ca extraterestrii chiar au venit la Roswell si ca dezmintirile guvernului sunt, de fapt, marea inselatorie. Oricum ar fi, omuletii aceia despre care se crede ca ar fi aterizat la Roswell au furnizat imaginea-tip a extraterestrului, in voga la momentul actual: faptura umanoida cu membre fragile, cap mare si ochi negri imensi. Oare intamplator cei care sustin ca au fost rapiti de extraterestri ii descriu si/sau deseneaza cu asemenea infasiare?

Cert este ca, de pe urma acestei intamplari - ramasa in istorie sub numele de "incidentul de la Roswell" - localitatea, pana atunci un targusor adormit, a devenit celebra. Azi e un veritabil centru de pelerinaj pentru cei pasionati de OZN. In oras exista acum o instituie de cultura dedicata fenomenului OZN - International UFO Museum and Research Center - si, in fiecare vara, are loc un festival OZN. In 2007, oraselul a sarbatorit cu mare fast - in stil american - implinirea a 6 decenii de la incidentul care i-a adus celebritatea. S-a organizat un mare festival, editie speciala, cu o parada a extraterestrilor, curse de vehicule stilizate in forma de nave spatiale si alte distractii carnavalesti de acest gen.

*

Intre Warm Spring si Crystal Spring, in statul american Nevada, se intinde o bucata de sosea - autostrada 375 - , intrata in folclor cu numele (fascinant, pentru cei pasionati) de Autostrada Extraterestrilor. Nu neaparat ca acolo ar fi fost zarite mai multe dracovenii zburatoare neidentificate decat in alte parti,; marele merit (?) - acela cu care se lauda, in orice caz - este ca trece fix pe langa Nevada Test and Training Range, o baza militara apartinand aviatiei SUA, cea mai mare baza aviatica din "State" (12.139 km²). Ei si? Ce are asta de-a face cu extraterestrii? Pai are, fiindca pe teritoriul acestei baze militare s-ar gasi, zice-se, vestita Area 51, cea mai faimoasa baza de antrenament, cercetare si ce-o mai fi, a Statelor Unite; pe cat de celebra, pe atat de secreta: toata lumea a auzit de ea, dar nimeni (dintre cei pe care ii cunoastem noi) n-a vazut-o. Iar daca nici Zona 51 n-are de-a face cu extraterestrii, pai atunci nici n-are rost sa mai vorbim despre conspiratiile guvernului SUA legate de existenta alienilor (pentru reamintire: aceasta legatura - poate o legenda urbana dar, oricum, indestructibila in mentalul colectiv - a fost speculata maxim in filmul Ziua Independentei; acolo, in Zona 51, militarul interpretat de Will Smith captureaza acel extraterestru cu tentacule, mare, urat si rau, care il omoara pe saracu' doctoru' Okun, savantul pletos si putin cam scrantit care lucreaza in adancul laboratoarelor subterane ultramoderne ascunse sub desert.)

*

Din pacate, Zona 51 nu o puteti vizita - sunt pe acolo niste pancarte de avertizare pe care scrie ca "Deadly Force is Authorized", adica daca incerci sa treci, s-ar putea s-o mierlesti, asa ca va ramane ca destinatie "ozenista" oraselul Rachel. Orasel e un fel exagerat de a-i zice; de fapt, e un sat, un satuc, un catun, ca are sub 100 de locuitori; dar asta nu-l impiedica sa aiba un mic restaurant destul de cunoscut, botezat inspirat Little A-Le-Inn, unde poti manca un alien burger si cumpara niste suveniruri tematice (cum "ce tema"? OZN-uri, extraterestrii, chestii dintr-astea, despre ce vorbim aici?) "Restaurantelul" e centrul unui eveniment anual dedicat fenomenului OZN - cu gratar (ca doar n-o sa se holbeze lumea la cer pe nemancate, ore in sir), discutii despre OZN-uri si vizitatorii nepamanteni pe care ii asteapta cu totii si cu un mare foc de tabara, ca sa-i ajute sa aterizeze.

*

In statul Wisconsin, din SUA - stat care, daca stai sa-i asculti pe unii dintre locuitorii lui, e un petic de pamant privilegiat din multe puncte de vedere si binecuvantat in special cu vizite ale extraterestrilor, spiridusilor si ingerilor - trei orasele (Dundee, Elmwood si Bellville) sustin ca sunt cele mai frecventate locuri de aterizare pentru stiti-voi-cine. Evident, fiecare targ trage spuza pe turta lui; una dintre metodele de a face asta este sa organizeze, in fiecare an, cate un festival de profil. Asa ca, daca sunteti cu adevarat dornic sa va imbibati de ufologie, puteti face un soi de turneu, ducandu-va prin toate cele trei orasele si participand la festivalul fiecaruia.

Pana la urma, or ateriza si ei undeva in asa fel incat sa-i vedem si noi, desi, dupa cat de putine reusite am inregistrat la capitolul asta, s-ar zice ca se feresc cat pot sa aiba de-a face cu noi. Or avea motivele lor…

*

CITESTE SI:

*

Nu stii unde sa-ti petreci vacanta? Citeste DESCOPERA Travel!

*

 
 
Comenteaza
 • 18 martie 2011 / 19:31 Didită Neculai nycu

  Dacă tot avem vekime pe TERRA de ce sântem doar ân 2011 ânainte nu știiau să scrie nu știau să numere De fapt ce știiau ce lucrau cine a făcut toate acestea pe pământ Numai km de cale ferată șuruburi traverse amenajarea drumului pe munte pentru areuși să așeze linia ferată dreaptă...ori a mucit lumea ori a făcuto D-zeu așa cred puturoșii de preoți Ori a fost război și nu s-a făcut nimic cum nu se face nici ân ziua de astăzi...de ce..?

 • 18 martie 2011 / 19:13 Didită Neculai nycu

  De ce din anul 2000 orcât ne-am ruga sânt tot mai multe catastrofe naturale de ce ne rugăm sânte mai rău afectați de cutremure prăbușiri de avioane inundații peste tot oare NU cumva greșim și mergem din greșeală ân greșeală...zicând unii că D-zeu cu lumea lui sânt proști NU ne aude NU ne vede.preoțimea ne prostește politik se prostește medicii se plictisesc avănd nevoie de pacienți FAN-TOMA CARAGIU STRG-OI ÂMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU PARCĂ DUMNEZEU SE DESTRĂBĂLEAZĂ K ÂMPĂRAȚII SAU REGII-REGATUL LUI D-ZEU...SINGURI NE FACEM VINOVAȚI

 • 18 martie 2011 / 18:19 Didită Neculai nycu

  Datorită straturilor atmosferice ale TERREI de protecție dacă privim de jos ân sus imaginea se micșorează,dacă am ieși ânnafara planetei am observa cu totul alceva...o alt fel de ordine Dacă s-ar ânvârti pământul ân jurul soarelui ar trebui să vedem aceiași imagine după un an de zile ,ieșind seară de seară vedem aceleași imagini....ântrbarea de fapt cine se ânvârte...? Soarele âncălzește și Spațiul Universului de la un Soare la altul astfel universul este luminos dar și cald.Problema este de ce sântem mințiți de unii care nu au habar de nimic. Doar ne prostesc lăudăndu-se că-s mari astronomi astronauți savanți.Nici un combustibil nu arde ân vid doar o formă de Energie Electrică proprie prin TURBINE ELECTRICE.

 • 18 martie 2011 / 16:20 Didită Neculai nycu

  PRIN UNIERS Prin univers umblăm,cutreerăm Lumea civilizată să o cunoaștem Rădem poante și glumim Timpul trece cănd...nu știm Acum e zi acuși e noapte La program sânt acum toate Prin univers noi ne plimbăm Lumea universului să o cunoaștem Timpul trece viața trece Dimineața ne spălăm cu apă rece Asta-i viața noastră bună Supernava***merge strună Apa caldă nu e kiar la economie Că e făcut totul la meserie Din grădinuța Supernavei***adunăm Ciupererci,fructe plante aromate să preparăm Viața trece când nu știm Poposim prin univers puțin Prin universul ânstelat De pe TERRA de mult am plecat. Planete adevărate Murmuntenya ,Păsăruik ,Arvario ,Pădureank ,Pallatya Brumăreasa și altele EXCROCII DE LA PRO-TV BUCUREȘTI PE SECRET TOT LA AMERICANI Didiță Nycu iași 0786981481 reații

 • 07 martie 2011 / 23:09 Didită Neculai nycu

  EXCURSII GRATUITE INTERNAȚIONALE ÂN „BAZA DE DATE„ Ce este baza de date...?Baza de date este o formalitate de ânregistrare a oamenilor cu drepturi și obligații egale ântre toți cetățenii.nu ai cum să furi nu ai cum să te âmbogățești nu ai cum să nu ai o locuință nu ai cum să nu ai un loc de muncă pe bază de legitimație...etc