Home - obiective turistice Articole Lumini si umbre in Pacific (FOTO)
 
29.08.2010

Lumini si umbre in Pacific (FOTO)

Lumini si umbre in Pacific (FOTO)

Expeditia “Eclipsa in Pacific” s-a incheiat, iar eu am revenit in tara incarcat cu amintiri “de gura sobei” cat pentru 3-4 generatii de nepoti.

In aceasta expeditie pana in mijlocul Pacificului si probabil in orice expeditie in jurul Globului, ramai impresionat de trei lucruri care te marcheaza si care-ti dau o alta dimensiune asupra lumii in care traim.

Primul este diversitatea populatiei de pe Pamant. Am intalnit pe traseul Bucuresti-Istanbul-Dubai-Sydney-Auckland-Tahiti-Hao oameni de toate culorile, vorbind in limbi absolut stranii pentru mine. Ceea ce m-a bucurat a fost faptul ca toti am stat laolalta, nefiind deranjati de nationalitate, de obiceiuri sau de alte cutume. Si asta in spatiul restrans al zonei libere din aeroport.

Al doilea este imensitatea Globului terestru. Calatorind pe partea cealalta a Pamantului, am vazut prin hubloul avionului insule, peninsule, deserturi, oceane si continente intregi. In 4 zile cat a durat drumul pana in mijlocul Pacificului nu m-am gandit decat la un singur lucru: cat de mici si neputinciosi suntem noi oamenii, luati individual, si cat de puternici, mai exact distrugatori, putem fi in relatia cu Planeta noastra, atunci cand actionam ca un grup.

Al treilea lucru este legatura nevazuta, dar pe deplin resimtita, dintre organismul omului si "organismul" Terrei. Astfel, intr-o calatorie lunga facuta pe o perioada scurta de timp, te apasa pe rand schimbarile rapizi de fus orar, schimbarile bruste de clima si trecerea dintr-un anotimp intr-altul.

De-a lungul calatoriei mele am realizat cateva imagini care sper sa va infatiseze cat mai bine jocul de culori, de lumini si de umbre pe care l-am admirat timp de 3 saptamani cat a durat expeditia din Pacific.

*

Catalin Beldea & Echipa Samsung Mobile Romania

 
 
Comenteaza
 • 10 noiembrie 2011 / 14:36 Monica

  Cat de frumos!!!!Cum putem fi atat de inconstienti,distrugem incet,incet aceste minunatii!!!

 • 17 septembrie 2010 / 18:32 safeway

  Poze superbe si totusi inca nu este nici macar 5 % din ce secrete are TERRA oricum felicitari mai ales cele cu rasaritul si apusul soarelui pe mare sunt extraordinare

 • 06 septembrie 2010 / 21:39 nino

  FRUMOASE POZE.CU CE APARAT SINT FACUTE? ORICUM SI FOTOGRAFU MERITA UN 10 SI FELICITARILE DE RIGOARE

 • 05 septembrie 2010 / 22:37 ana

  Extraordinar....

 • 02 septembrie 2010 / 08:54 Delia

  Multumim Catalin! Pozele sunt superbe!