Home - obiective turistice Articole Arctica - o frumusete fragila si bolnava (FOTO)
 
03.10.2010

Arctica - o frumusete fragila si bolnava (FOTO)

no title

Dincolo de Cercul Arctic se intinde un tinut ca de legenda - un taram aspru, in care extrem de putine creaturi, animale sau oameni, sunt in stare sa traiasca, dar de o frumusete inimaginabila: un imens oacean acoperit de gheata si inconjurat de permafrost, un loc mereu identic cu sine insusi, insensibil la scurgerea timpului de milioane de ani... pana de curand. Aproape saptamanal portalul nostru va tine la curent cu schimbarile dramatice prin care trece Arctica, oamenii de stiinta anuntand alarmati topirea gheturilor si catastrofe de proportii, din pricina ireversibilei incalziri globale. Priviti bine aceste fotografii... din nefericire, foarte curand s-ar putea ca nimeni sa nu mai fie in stare sa le refaca pentru ca oceanul alb, neschimbat de milenii, va fi pierit in numai cateva decenii - consecinta a necugetarii omului.

 
 
Comenteaza
 • 10 noiembrie 2011 / 14:13 Monica

  Frumos articol,intr-adevar este un loc special ca multe alte locuri speciale de pe acest frumos Pamant;pacat ca nu stim sa le apreciem si sa le protejam.

 • 09 decembrie 2010 / 14:37 Gabi

  Oamenii nu vor constientiza frumusetea acestei planete numita Pamant.

 • 07 octombrie 2010 / 09:01 cybershamansblogspot

  foarte frumos articol

 • 06 octombrie 2010 / 09:44 G.P

  Este superb si in acelasi timp trist faptul ca, in viitorul apropiat sau indepartat aceste "privelisti - comori terestre", nu vor mai exista sau transforma in "sinistre vesnice". Doamne ajuta-ne sa ne trezim in ceasul...12,13,... si sa nu fie asa! Sa auzim numai de bine, GH. POPA

 • 05 octombrie 2010 / 15:44 Anonim

  antarctica http://www.youtube.com/watch?v=fOZ4p3Kc80o