Home - obiective turistice Articole Raiul pe pamant – Insula Nordului din Seychelles
 
17.10.2010

Raiul pe pamant – Insula Nordului din Seychelles

Raiul pe pamant – Insula Nordului din Seychelles

Insula Nordului este una dintre primele insule descoperite in Arhipelagul Seychelles, mai precis in anul 1609, iar de atunci si pana in prezent, aspectul sau paradisiac pare sa nu se fi schimbat catusi de putin. Cei care au ocazia sa o viziteze sustin ca ea nu poate fi departe de imaginea idilica a Gradinii Edenului, iar daca veti considera ca aprecierile lor sunt exagerate, va puteti convinge singuri admirand fotografiile de mai jos.

Din anul 1826 si pana in 1970, Insula Nordului a apartinut familiei Beaufond din Reunion. In tot acest timp, isula a servit ca plantati pentru fructe si mirodenii, precum si ca sursa pentru colectarea de guano, ulei de peste si miez uscat de nuca de cocos. Odata cu vanzarea insulei, aceasta a devenit un loc parasit, loc al animalelor si al plantelor salbatice, multe dintre ele fiind specii invazive. De abia in anul 2003, Insula Nordului a fost cumparata de Wilderness Safaris, o companie de turism eco din Africa de Sud, companie care a decis ca frumuseta originara a insulei este cea care trebuie readusa in atentia vizitatorilor. Programul de conservare a florei si faunei a dat roade imediat, iar cele 11 vile de lux amplasate in aceasta oaza de salbaticie primordiala sunt tot ceea ce poate fi mai frumos pentru un turist avid de astfel de placeri. Poate nu degeaba, Insula Nordului a devenit, in ultimii 8 ani, un loc preferat de catre tinerii casatoriti aflati in luna de miere.

 
 
Comenteaza
 • 21 mai 2011 / 18:40 samson daniel

  nemernicii :))

 • 20 ianuarie 2011 / 01:36 Robert

  Ce pot sa zic, doar faptul ca doresc sa confirm ca acest minunat loc este foarte apropiat Gradinii Eden, e ca si cum ar fi o sora mai mica a Gradinii Eden.. Oricum traind intr-un asemenea loc, traiesti cu mult peste 70 de ani ;)) cel putin asa cred eu.... Felicitarile mele pentru imaginile postate!!!!

 • 13 ianuarie 2011 / 15:35 anna

  mama cum arata, parca suntem pe alta planeta, eu cel putin am ramas cu * cascata.

 • 28 octombrie 2010 / 05:30 eu

  cine este interesat...costa intre 2100 de euro de persoana pe zi ,la vilele 1-10...si 3000 si ceva la vila 11..asa ca ...(mii,am scris bine sa stiti! )

 • 19 octombrie 2010 / 16:58 poze de vacanta

  poze de vacanta din toata lumea, su gestii si comentarii de la turisti. vino sa vezi locurile pe care trebuie sa le vizitezi / worldwidetourist.net