Home - obiective turistice Articole Calatorie in Egipt - Abu Simbel
 
02.01.2011

Calatorie in Egipt - Abu Simbel

Calatorie in Egipt - Abu Simbel

O zi a fost rezervata pentru vizita la Abu Simbel. Aswan-Abu Simbel este singurul traseu din Egipt care inca se mai strabate in convoi cu insotitori inarmati.

Datorita caldurii coplesitoare, se pleaca dimineata foarte devreme, in jur de ora 3.00. Templul de la Abu Simbel se afla la 300 km de Aswan si la vreo 40 km de Sudanul macinat de razboi civil. Masurile de securitate in Egipt sunt insa extreme, politistii umbla inarmati cu "Kalasnikoave" peste tot, iar in orasele mari vezi asemenea politisti inarmati cam din 100 in 100 de metri.

Templul de la Abu Simbel este dedicat lui Ramses II si sotiei sale, Nefertari. Este singurul templu din Egipt in care sotia unui faraon este reprezentata la aceeasi inaltime cu faraonul, la toate celelalte temple sotiile fiind reprezentate sub genunchiul faraonului. Nefertari este infatisata cu imbracamintea lui Hator, zeita dragostei si a pasiunii.
Intrarea costa aproximativ 18 dolari de persoana, templul fiind unul dintre cele mai "scumpe" monumente din Egipt si care nu ofera niciun fel de reduceri pentru studenti.Transportul de la Aswan pana la Abu Simbel dureaza 6 ore dus-intors si costa cam 15 dolari.
Interesant este faptul ca templul de la Abu Simbel a fost construit, la origine, in alta parte a Nubiei, acum 3500 de ani, si a fost mutat bucata cu bucata de catre UNESCO (aproximativ 2000 de bucati) in anii '60, pentru ca era amenintat (ca si alte inca 15 temple) de apele care urmau sa inunde zona odata cu construirea barajului de la Aswan.


Am vizitat si templul Philae, si acesta stramutat pe o insula frumoasa, in apropiere de Aswan, dar si Marele Baraj de la Aswan, insa nu am gasit nimic interesant la baraj.
Viata in Aswan este mai ieftina decat in nord, saracia este mai mare, peisajul este mai colorat, oamenii mai zambitori si primitori, vanzatorii mai putin insistenti, preturile pentru turisti mai bune, iar mancarea nu cine stie ce. Am incercat mancarea traditionala, porumbelul impanat cu orez si supele regionale, insa nu pot sa spun ca au fost delicioase. De fapt, cam toata mancarea din Egipt nu se compara cu bunatatile din Turcia, spre exemplu, insa istoria locurilor si ceea ce poti sa faci in Egipt, pe langa mare si scufundari, iti pot oferi un concediu de vis timp de 10-14 zile.

Mai multe impresii de calatorie puteti citi pe blogul www.RazvanPascu.ro

Cuvinte cheie: Egipt , Abu Simbel , calatorie
 
 
Comenteaza
 • 21 ianuarie 2011 / 00:33 vacanta

  intra pe worldwidetourist.net sa vezi poze de vacanta din toata lumea su gestii si comentarii de la turisti. vino sa vezi locurile pe care trebuie sa le vizitezi / worldwidetourist.net

 • 10 ianuarie 2011 / 21:28 -infantil-

  biata faptura....

 • 10 ianuarie 2011 / 19:42 baga

  armando su ge P U L A

 • 10 ianuarie 2011 / 14:05 MARIUS

  @NIX Am fost in Egipt doar odata ,in interes de serviciu.Asta insemnind Cairo si Alexandria.E adevarat ce spune nix,egiptenii,desi sint extrem de saraci,sint amabili si primitori.Toti vor sa-ti ia banii,dar muncind,facind ceva pentru tine,de exemplu sa-ti care sacosa cu nelipsita sticla cu apa sau sa-ti stearga pantofii.Am circulat pe jos,in Cairo,aproape la orice ora din zi si din noapte si nimeni nu m-a intrebat de sanatate.Chiar mi se pare destul de safety,fata de alte zone ale lumii.Da,mi-ar placea sa maintorc acolo !

 • 07 ianuarie 2011 / 18:39 dorint

  Egiptul este de-a dreptul fascinant, m-as intoarce oricand in concediu acolo-merita!