Home - obiective turistice Articole Calatorie in Egipt - Valea Regilor
 
08.01.2011

Calatorie in Egipt - Valea Regilor

Calatorie in Egipt - Valea Regilor

Pentru a vizita Valea Regilor, Valea Reginelor si celelalte obiective de pe partea apuseana a Nilului (adica “partea mortii”) ne-am alaturat unui tur organizat de cei de la hotel, pentru circa 40 dolari de persoana.

Prima oprire a fost la cei doi colosi ai lui Memnon. Ridicandu-se la 18 m deasupra pamantului, cei doi colosi sunt singura marturie ramasa in urma unui templu despre care se spune ca ar fi fost mai mare decat cel de la Karnak, dar care a fost distrus de inundatiile succesive ale Nilului.

A urmat Valea Regilor. Biletul de intrare in Valea Regilor include vizitarea a trei morminte. Pentru Tutankamon se plateste separat - cam 20 de dolari -, insa am auzit ca nu prea merita. Noi am vizitat mormantul lui Ramses III, Ramses IV si Ramses IX, obiective care, datorita traficului turistic, aratau deja semne de degradare. Valea Reginelor, in schimb, mai ascunsa parca de ochii turistilor, m-a impresionat. Mormintele sunt mult mai bine conservate si pastreaza culorile originale.Templul mortuar al lui Hatchepsut este un templu atipic fata de tot ceea ce am mai vazut prin Egipt, insa peretii sai spun in detaliu povestea reginei-faraon. Templul include o capela a zeului mumificarii, Anubis, precum si o capela a zeitei dragostei si placerilor, Hathor.

Am vizitat si Medinet Habu, de asemenea un templu memorial, construit de catre Ramses III si fost centrul administrativ si economic al Tebei timp de secole.Calatoria in zona Luxor si Valea Regilor / Valea Reginelor este un "must" pentru turistul care indrageste istoria antica, iar din ceea ce am vazut pana acum prin lume, in zona Luxor din Egipt se afla cea mai mare concentratie de monumente istorice intr-un spatiu atat de mic. Fie ca ajungeti cu un vas de croaziera, fie ca mergeti cu trenul, autobuzul sau cu un tur organizat, o vizita la Luxor merita din plin si va recomand sa o faceti in lunile de iarna, pentru a evita caldura excesiva din desertul egiptean.

Alte impresii de calatorie gasiti pe blogul www.RazvanPascu.ro

Cuvinte cheie: eipt valea regilor
 
 
Comenteaza
 • 23 iulie 2018 / 11:07 radu vasile

  NU MERITA `````` ghidul ii intereseaza doar sa iti arate magazinele de cumparaturi ```` parfumuri, papirus``` hoti, nu ai voie sa faci poze ...tr sa platesti .. minciuni minciuni nu ai ai prea mult timp ``si intodeauna vor bani ,````la piramide e si mai rau ```la fel nu ai timp de poze ..pe ei ii intereseaza doar sa cumperi

 • 21 ianuarie 2011 / 00:33 vacanta

  intra pe worldwidetourist.net sa vezi poze de vacanta din toata lumea su gestii si comentarii de la turisti. vino sa vezi locurile pe care trebuie sa le vizitezi / worldwidetourist.net

 • 12 ianuarie 2011 / 14:59 eu

  @Andreea - NU merita. E o grota de 2x2 cu cateva poze pe pereti si cam atat. TOATE exponatele din ea au fost luate si mutate in muzeul de egiptologie din Cairo (care nu au fost furate, evident).

 • 10 ianuarie 2011 / 13:10 Delia

  Hatchepsut??? Asa se scrie? Eu va propun sa va mai informati!

 • 09 ianuarie 2011 / 16:56 @Bogdan

  Ce venire, inteligentule? Poti dovedi ca a mai fost vreuna? De altfel o fi un graunte de adevar. Chiar acum imi vine si in citeva minute iti pot arata rezultatul.