Home - obiective turistice Articole Articole scrise de Georgiana Fefea
 
 • Plitvice – o pledoarie pentru natură Plitvice – o pledoarie pentru natură

  Dacă litoralul dalmat a devenit deja o constantă în agenda multor europeni pasionaţi de călătorii, Parcul Natural Plitvice, situat între Zadar şi Zagreb, se afirmă, din ce în ce mai mult, drept una dintre marile atracţii turistice ale Balcanilor. Iar dacă vă întrebaţi de ce peste un million de oameni vin aici în fiecare an, din toate colţurile lumii, vă invităm la un tur virtual al unuia dintre cele mai spectaculoase şi mai sălbatice locuri din Europa.

  Vezi detalii
 • La pas prin Liechtenstein La pas prin Liechtenstein

  Câţi dintre noi nu au încercat sentimentul dezarmant că timpul petrecut într-o ţară străină nu va fi niciodată îndeajuns pentru a o cunoaşte în întregime? Acest lucru ar fi valabil în cazul unei ţări obişnuite, însă Bătrânul Continent adăposteşte şi petice de pământ îndeajuns de bogate material şi spiritual pentru a constitui ţări de sine stătătoare şi care oferă avantajul de a putea fi parcurse în numai câteva ore. Pe lângă această reală economie de timp, veţi avea prilejul să constataţi că un week-end va fi suficient pentru a "răscoli" fiecare colţisor al ţării. Liechtenstein se înscrie cu succes în rândul microstatelor, dar această trăsătură constituie doar o mică parte din farmecul sau. Însă mai bine să lăsăm călătorilor devotaţi acestei pasiuni plăcerea de a descoperi frumuseţea unei ţări care ocupă o suprafaţa mai mică decât cea a Bucureştiului.

  Vezi detalii
 • 5 orase moderne, iubite si abandonate 5 orase moderne, iubite si abandonate

  In lumea larga exista cateva locuri moderne, insa abandonate. Le cunoastem sub numele de orase-fantoma. Invariabil, in spatele fiecaruia se ascunde o poveste interesanta. Unele, asemenea orasului chinezesc Beichuan, au fost victimele unei calamitati naturale. Altele, cum este cazul orasului San Zhi din Taiwan au fost parasite din motive mai degraba ezoterice. Nemiscarea care inconjoara aceste foste asezaminte umane pare aproape palpabila. In contrast cu linistea asurzitoare care domina aceste taramuri, zumzaiala omniprezenta si haotica agitatie umana care caracterizeaza marile metropole este cu atat mai greu de imaginat.

  Vezi detalii
 • Andorra – microstatul din inima munţilor Andorra – microstatul din inima munţilor

  O ţară de mărimea unui oraş se află ascunsă între graniţele a doi giganţi europeni, fiecare având o cultură şi o economie puternică, capabile s㠀„înghită” şi aşezări mai mari. Cu toate acestea, Andorra a reuşit să se diferenţieze şi să se menţină pe poziţii, adaptând, împrumutând şi inovând de-a lungul timpului. Cu o populaţie de doar 83.000 de locuitori, Andorra primeşte între graniţele sale anual aproximativ 9 milioane de turişti. Atraşi de relieful muntos, de pârtiile de schi întreţinute sau de preţurile mici pe care le practică, vizitatorii sunt surprinşi de obicei de a„încăpătânarea” cu care care micuţa ţară se menţine la suprafaţă.

  Vezi detalii
 • Hoteluri de lux din lume si Hoteluri de lux din lume si "minunile" lor

  Lux, confort, vechime, clasa, spatiu, avangarda, oricare dintre aceste cuvinte ar putea descrie perfect politica celor mai pretentioase gazde ale lumii – proprietarii hotelurilor de lux. Gandite pentru a satisface si cele mai exigente gusturi, hotelurile de lux duc o continua lupta ierarhica, alimentata permanent de ultimele gaselnite din domeniul arhitecturii, designului interior sau tehnologiei. Tocmai din aceasta cauza, fruntasii topurilor se schimba mereu. In articolul de fata va veti intalni cu doar cativa dintre reprezentantii acestei lumi, care si-au pastrat specificul deoesebit, chiar daca intre timp au fost detronati de “tinerii” care vin cu putere din spate.

  Vezi detalii
 • 5 locuri de vizitat inainte de a disparea 5 locuri de vizitat inainte de a disparea

  Au trecut peste 10 ani de cand oamenii de stiinta anunta din in ce mai impacientati ca planeta noastra trece printr-o serie de schimbari drastice, care vor avea rezultate dezastruoase atat pentru mediu, cat si pentru toate formele de viata. Geografia locurilor sufera modificari, specii de animale dispar, iar oamenii in general, stau cu mainile in san asteptand urmatorul episod al celui mai tare reality-show: incalzirea globala. Foarte curand, o sa ne dam insa seama ca nu este vorba despre un scenariu regizat si ca aceste lucruri chiar se intampla in viata reala. Si nu este vorba despre Marte sau o oarecare planeta din afara sistemului nostru, este vorba chiar de Pamant. Ni se intampla chiar noua.

  Vezi detalii
 
 • 1