Home - obiective turistice Articole Articole scrise de Mihaela Stanescu
 
 • Unde se află cel mai mare Mall din lume (500.000 metri pătraţi)? - 100 de curiozităţi despre lumea de azi (INFOGRAFIC) Unde se află cel mai mare Mall din lume (500.000 metri pătraţi)? - 100 de curiozităţi despre lumea de azi (INFOGRAFIC)

  Ştiaţi că în Italia se mănâncă peste 500 de tipuri de paste făinoase, că în Australia trăiesc de 33 ori mai multe oi decât oameni şi că impresionantul edificiu londonez The Shard, inaugurat în 2012 (foto), este cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană? Toate aceste informaţii şi alte curiozităţi „cifrice” – 100 în total - sunt conţinute în infograficul „100 Facts from Around the World”, publicat recent de Etihad Airways, linia aeriană a Emiratelor Arabe Unite, pentru a celebra creşterea flotei sale aeriene până la numărul de 100 de avioane.

  Vezi detalii
 • De ce ne atrage Bulgaria? De ce ne atrage Bulgaria?

  E aici, aproape, la îndemână, o destinaţie accesibilă şi, totuşi, prea puţin cunoscută nouă până în urmă cu vreo 10 ani. Ce să vezi în Bulgaria? Cam asta se întrebau toţi cei care visau vacanţe în străinătate, legându-şi visele doar de destinaţii ultramediatizate, situate în acel Occident care reprezenta culmea ambiţiilor turistice ale multor români.

  Vezi detalii
 • Unde ai vrea să locuieşti dacă n-ai locui în România? Topul celor mai grozave oraşe din lume Unde ai vrea să locuieşti dacă n-ai locui în România? Topul celor mai grozave oraşe din lume

  „Oraşele în care e cel mai bine să locuieşti” reprezintă un subiect explorat cu consecvenţă, de la an la an, de diferite organizaţii care întocmesc clasamente atent elaborate, pentru a ne comunica apoi care sunt cele mai „dezirabile” metropole ale lumii, cele în care viaţa are cele mai multe şanse de a fi plăcută, îmbelşugată şi plină de satisfacţii. Iată trei dintre ele, printre cele mai cunoscute, întocmite de organizaţii cu oarece tradiţie în acest domeniu. Ghiciţi ce oraşe se regăsesc în Top 10 în toate cele trei clasamente?

  Vezi detalii
 • Taigaua în 20 de ipostaze spectaculoase Taigaua în 20 de ipostaze spectaculoase

  Jumătăţile dinspre miazănoapte ale celor două mari întinderi de pământ ale emisferei nordice - America de Nord şi Eurasia - sunt acoperite, în bună parte, de o comoară: pădurea boreală, sau taigaua, cum o numim aici, în Lumea Veche. Este cel mai mare biom - ansamblu de ecosisteme întrepătrunse - terestru din lume. Dominată de conifere, care alcătuiesc fondul acestui incredibil de bogat mozaic de specii, taigaua reprezintă azi 29% din toată suprafaţa împădurită a planetei.

  Vezi detalii
 • Tundra în 20 de ipostaze spectaculoase Tundra în 20 de ipostaze spectaculoase

  Vegetaţie măruntă – un mozaic de tufişuri, ierburi aspre, muşchi şi licheni printre care răsar, în timpul scurtei veri, flori micuţe, de o neaşteptată gingăşie - acoperă întinderi vaste peste care vânturile şuieră uneori asurzitor. Multe dintre animalele de aici îşi schimbă înfăţişarea de la un anotimp la altul, pentru a se topi în peisajul din jur, în încercarea de a supravieţui în aceste ţinuturi. Iar deasupra, ca o încununare a frumuseţii aspre şi magnifice a acestor ţinuturi, când şi când, flutură flamurile de lumini colorate ale aurorei boreale.

  Vezi detalii
 • La Goulette - Poarta către Tunisia La Goulette - Poarta către Tunisia

  La 15 km de capitala Tunisiei se găseşte un mic oraş-port, crescut pe malurile canalului ce leagă lacul Tunis de golful cu acelaşi nume al Mării Mediterane. Canalul, lat de 28 de metri, asemănat de locuitori cu un „gât” sau gâtlej strâmt, era numit, de aceea, de către arabi Halq al-Wādī, nume tradus de italieni prin gola, cu diminutivul goletta, de unde provine numele „franţuzit” pe care îl poartă azi orăşelul: La Goulette.

  Vezi detalii
 • Neapole Neapole

  2800 de ani vechime. San Gennaro. Mandolina. Pulcinella. Stradute. Castele. Sute de biserici. Mare albastra. Pizza. Spaghetti alle vongole. Limoncello.Inghetata. Adica Neapole, daca inca nu ati inteles aluziile…

  Vezi detalii
 • Vacanţă în abis: Turismul subacvatic Vacanţă în abis: Turismul subacvatic

  În urmă cu câţiva ani, începeau să apară ştiri despre primele hoteluri de lux subacvatice, aflate în construcţie. Poseidon Undersea Resort, de pildă, anunţa că fiecare oaspete va avea la dispoziţie un mic submarin personal, pentru a explora minunile lumii de sub apă. Hotel? Mijloc de transport specializat? Nu cumva se profilează o nouă ramură a turismului?

  Vezi detalii
 • Sardinia - exotism aproape de noi Sardinia - exotism aproape de noi

  Celor mai mulţi dintre noi, născuţi şi crescuţi aici, Europa ne pare un tărâm cunoscut, familiar; frumos, nimic de zis; interesant, fireşte, dar incapabil să ne surprindă cu fascinaţia exotică pe care o exercită meleagurile mai îndepărtate geografic. Nimic mai fals. Europa e surprinzătoare. Europa are locuri care dezvăluie atracţii nebănuite – izvor de uimiri, emoţii şi schimbări dramatice de opinii. Europa e exotică. Totul e să ştii unde să cauţi.

  Vezi detalii
 • ​Sport, natură şi gastronomie în Ţinutul Mustului, Austria ​Sport, natură şi gastronomie în Ţinutul Mustului, Austria

  Pentru tot românul, Austria e o destinaţie de iarnă. Ei, hai, nu ziceţi că nu-i aşa, ca pe oricine auzi vorbind despre o vacanţă în Austria, zice că merge ori la ski la Innsbruck, ori să petreacă Revelionul sau Crăciunul la Viena. Să ridice mâna cine a fost să viziteze Austria în alt anotimp decât iarna! Foarte puţini, exact cum m-aşteptam.

  Vezi detalii