Home - obiective turistice Articole Articole scrise de Nicu Parlog
 
 • 7 păduri cu reputaţie înfricoşătoare 7 păduri cu reputaţie înfricoşătoare

  Puţine locuri din lume provoacă la fel de mulţi fiori şi adrenalină precum pădurile bătrâne şi izolate. Cu atât mai mult cu cât în unele dintre acestea au fost raportate evenimente şi apariţii care ţin de domeniul inexplicabilului. Pentru omul obişnuit, simplul act al aventurării într-o pădure pe timp de noapte, duce la trezirea spaimelor sale latente şi ancestrale. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre păduri despre care se spune că sunt bântuite, sau în care apar fenomene paranormale. Unele dintre acestea ascund între copacii lor istorii bogate. Locuri de bătălie, comori îngropate, crime, sinucideri, sacrificii înspăimântătoare, sunt doar unele dintre misterele lor. Nu-i de mirare că aceste păduri stârnesc interesul tuturor, de la cercetători la simpli curioşi.Î

  Vezi detalii
 • Cele mai periculoase oraşe din Europa Cele mai periculoase oraşe din Europa

  Pentru toţi românii, vacanţa ideală din punct de vedere al securităţii proprii şi al evitării oricăror incidente violente trebuie să fie undeva în Europa, căci ne-am creat percepţia conform căreia Bătrânul Continent este un etalon al civilizaţiei, bun gustului, educaţiei şi siguranţei. Şi aşa şi este până la un punct. Numai că din nefericire vremurile s-au schimbat. Şi odată cu ele şi oamenii. Şi schimbările nu au fost neapărat în bine. Prin definiţie oraşele mari au criminalitate ridicată. Acesta este un aspect care trebuie mereu amintit. Multe oraşe europene la care nu v-aţi aştepta, prezintă riscuri ridicate de jaf, violenţă stradală, tensiuni interetnice şi multe astfel de manifestări care transformă orice vacanţă într-un coşmar.

  Vezi detalii
 • Ilha da Queimada Grande: cea mai periculoasă insulă din lume Ilha da Queimada Grande: cea mai periculoasă insulă din lume

  La prima vedere, frumoasa insulă Ilha da Queimada Grande situată în Atlantic la circa 144 kilometri de zona costieră a oraşului Sao Paulo din Brazilia, pare încă un colţ paradisiac. O superbă insulă tropicală cu plaje neatinse, junglă virgină şi ape limpezi. Însă toţi brazilienii se feresc de ea cu orice preţ. Motivul? Insula este literlamente ticsită cu şerpi veninoşi deosebit de periculoşi. Cercetătorii şi autorităţile estimează că pe insulă trăiesc între 2.000-4000 exemplare de vipere vârf de lance aurii, specie extrem de mortală. Motiv suficient ca acest colţ de paradis tropical să deţină titul de cea mai periculoasă insulă din lume.

  Vezi detalii
 • Fortul Bhangarh: locul cel mai bântuit de fantome din India Fortul Bhangarh: locul cel mai bântuit de fantome din India

  Câţi oameni mai cred astăzi în locuri bântuite, fantome sau spirite care nu-şi găsesc liniştea? Ei bine, mai mulţi decât s-ar putea crede la prima vedere. Aceste fenomene suscită inclusiv interesul oamenilor de ştiinţă, dar şi al maselor de turişti care vor să călătorească în locuri recunoscute pentru apariţii bizare şi inexplicabile. Un astfel de loc, care intrigă cercetători şi turişti deopotrivă, este fortul Bhangarh din India. Se pare că aici este cel mai bun loc din lume unde chiar şi cei mai acerbi critici şi neîncrezători în apariţia fantomelor, ajung să fie tulburaţi şi contrariaţi de ceea ce văd şi aud.

  Vezi detalii
 • Cea mai scumpă plajă din Spania Cea mai scumpă plajă din Spania

  La Concha din San Sebastian - Cine ar fi crezut că cea mai frumoasă şi exclusivistă plajă din Spania (mulţi cred că este de fapt cea mai frumoasă plajă de pe coasta de vest a Europei cu ieşire la Atlantic) se află nu la Mediterana, ci spre nord, în provincia Ţara Bascilor? Şi cu toatea acestea, aici este una dintre cele mai frumoase şi căutate plaje din lume. Mărgineşte ieşirea la ocean a cochetului oraş San Sebastian şi dacă vreţi să vedeţi o plajă de care vă veţi îndrăgosti definitiv, atunci se impune o vacanţă la San Sebastian şi câteva zile de soare pe plaja La Concha.

  Vezi detalii
 • Escapadă în Calvi: bijuteria secretă din Corsica Escapadă în Calvi: bijuteria secretă din Corsica

  Întins la soare între bastioanele de piatră galbenă ale citadelei de secol 15 care veghează spre Mediterana şi micul golf în formă de semilună, oraşul Calvi pare cumva mai apropiat de una dintre locaţiile celebre şi sofisticate de pe Riviera Franceză, decât de un oraş-port istoric din Insula Corsica. Cochetul port de iahturi şi promenada sa înţesată cu braserii şi cafenele tipice locului situate la umbra zidurilor dantelate ale vechii fortăreţe ridicată aici de genovezi, totul condimentat cu priveliştea muntelui Monte Cinto înalt de 2.706 metri au făcut din Calvi cel mai căutat loc de petrecere a vacanţelor din întreaga Insulă Corsica.

  Vezi detalii
 • Ilha do Mel: „Vama Veche” din Brazilia? Ilha do Mel: „Vama Veche” din Brazilia?

  Frumoasa şi micuţa insulă din Oceanul Atlantic, situată chiar în Golful Baia de Parangua este considerată de multe ghiduri de călătorie drept cel mai pitoresc şi neatins loc de pe toată coasta de sud a Braziliei. Liniştea de aici, plajele neatinse, cadrul natural nemodificat, valurile numai bune pentru practicarea sporturilor nautice au transformat recent insula într-una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru brazilieni şi nu numai. Aceasta, în ciuda specialiştilor care se tem ca odată descoperită de marea masă a turiştilor, insula să nu devină în scurt timp d enerecunoscut, cadrul să natural mirific urmând să fie modificat de hoteluri, cluburi, şosele, etc. Până atunci, Ilha do Mel rămâne un adevărat Paradis pe Pământ!

  Vezi detalii
 • O destinaţie extraordinară: Colinele de Ciocolată din Insula Bohol
O destinaţie extraordinară: Colinele de Ciocolată din Insula Bohol

  Sunt cu siguranţă cel mai important şi admirat obiectiv turistic natural din Insulele Bohol situate în Arhipelagul Filipinelor. De la distanţă, aceste formaţiuni geologice arată aidoma unor uriaşe muşuroaie ciocolatii, făurite de nişte cârtiţe din legendele cu giganţi. Mulţi dintre cei care au văzut pentru prima dată fotografii cu aceste coline nu au crezut că astfel de forme de relief există în realitate, fiind convinşi că ar fi vorba de nişte trucaje. Însă nu era vorba de niciun trucaj. Dealurile sau colinele conic-rotunjite, mărginitel la poale de o junglă luxuriantă, există în realitate şi oricine ajunge să le viziteze are impresia că a intrat într-un tărâm fantastic, în care basmele devin palpabile.

  Vezi detalii
 • Vosgii: cei mai puţini cunoscuţi munţi ai Franţei Vosgii: cei mai puţini cunoscuţi munţi ai Franţei

  Impresionanţi prin grandoare, puţin vizitaţi comparativ cu alţi munţi din Bătrânul Continent, Munţii Vosgi acoperă o mare parte din teritoriul Alsaciei. Un traseu pe Drumul de Coastă este alegerea ideală pentru admirarea peisajelor pitoreşti cu munţi cu pante line, lacuri şi oraşe cochete. Căci Vosgii reprezintă a treia mare regiune împădurită a Franţei, plină de izvoare termale renumite pe plan mondial. Şi tot aici sunt cele mai frumoase şi mai mari păduri de brazi ale Franţei!

  Vezi detalii
 • Apropiaţi, necunoscuţi şi misterioşi: Munţii Beskizi Apropiaţi, necunoscuţi şi misterioşi: Munţii Beskizi

  Dincolo de Carpaţii noştri orientali, mai precis în continuarea lor dinspre partea de nord-vest există o subgrupă particularizată în cadrul întregului lanţ al Munţilor Carpaţi. Este vorba de o serie de munţi, care fac parte din tot din lanţul Carpaţilor noştri dar care se găsesc pe teritoriul altor state europene. Puţin călcaţi de turiştii români, Munţii Beskizi adăpostesc multe minuni ale naturii şi trasee spectaculoase pentru oricine se încumetă să pătrundă în împărăţia lor de piatră şi pădure.

  Vezi detalii