Home - obiective turistice Articole Articole scrise de Catalin Beldea
 
 • Lumini si umbre in Pacific (FOTO) Lumini si umbre in Pacific (FOTO)

  Expeditia “Eclipsa in Pacific” s-a incheiat, iar eu am revenit in tara incarcat cu amintiri “de gura sobei” cat pentru 3-4 generatii de nepoti.

  Vezi detalii
 • Eclipsa in Pacific (II) Eclipsa in Pacific (II)

  Nu am putut inchide un ochi in noaptea dinaintea eclipsei. M-am tot gandit la ce voi avea de facut si am fost extrem de preocupat de starea vremii. Parca am presimtit ceva… M-am ridicat din pat la ora 3, n-am mai putut sta doar uitandu-ma la pereti. Afara era senin. La ora 5 eram cu tot echipamentul in locatia aleasa impreuna cu japonezul. Cerul era curat ca lacrima. Am inceput, incet incet, sa-mi asez instrumentele. Vantul batea cu putere dinspre ocean si aducea cu el vapori de apa sarata si nisip, asa ca a trebuit sa acopar luneta si aparatele foto. Pana la ora 7 am urmarit grupul de peste 100 de turisti japonezi care se pregateau in mare liniste de eclipsa. Atata rabdare si atat calm eu nu am mai vazut.

  Vezi detalii
 • Expeditia spre Eclipsa a inceput (I) Expeditia spre Eclipsa a inceput (I)

  Catalin a ajuns pe atolul Hao din mijlocul Pacificului

  Vezi detalii
 • Expeditie in Pacific – Drumul spre eclipsa totala de Soare Expeditie in Pacific – Drumul spre eclipsa totala de Soare

  Pe 11 iulie 2010, incepind cu ora 21:30, ora Romaniei, un grandios spectacol va face inconjurul globului. Este probabil cel mai mare spectacol ca audienta dupa Olimpiada de vara si dupa SuperBowl: Eclipsa Totala de Soare din Sudul Pacificului. Este, de fapt, cel mai frumos show pe care natura il produce pe Terra, dar si unul din spectacolele de senzatie din Sistemul nostru Solar, cu alte cuvinte un eveniment planetar! Desigur, v-ati dat seama, fix la aceeasi ora, dar pe partea cealalta o Pamantului, incepe finala cupei mondiale de fotbal din Africa de Sud. Ma amuza mult aceasta coincidenta de evenimente si sunt convins ca televiziunile au ales deja transmisia care vinde mai multa bere in 2 ore decat o intreaga saptamana de canicula din august!

  Vezi detalii
 
 • 1