Home - obiective turistice Articole Articole scrise de Marius Comper
 
 • Cei mai frumoşi 10 munţi din lume Cei mai frumoşi 10 munţi din lume

  Planeta noastră este presărată cu munţi spectaculoşi – unii cunoscuţi în lumea întreagă, alţii obscuri, însă cu toţii frumoşi în felul lor. Specialiştii publicaţiei turistice „Wild Junket Magazine” au întocmit un Top 10 al celor mai frumoşi munţi de pe Terra. „Fie că sunteţi fotograf, geolog, montaniard sau pur şi simplu un călător curios, cu siguranţă veţi regăsi pe această listă un munte care vă va da pe spate”, afirmă Kayla Frost, redactorul „Wild Junket”. Aşadar, să pornim într-o călătorie din Antarctica până în Alaska, pentru a descoperi 10 dintre cei mai frumoşi munţi de pe Pământ.

  Vezi detalii
 • Top 7 cele mai periculoase şi mai izolate insule din lume Top 7 cele mai periculoase şi mai izolate insule din lume

  Câţi dintre noi nu am visat să ne retragem pe o insulă, departe de grijile cotidiene? Dacă v-aţi gândit vreodată la o călătorie pe una dintre cele mai izolate insule ale lumii, dar nu aţi ştiut cum aţi putea ajunge acolo, acum aveţi şansa:

  Vezi detalii
 • Un periplu prin Thailanda Un periplu prin Thailanda

  Regatul Thailandei este una din cele mai frumoase ţări din Asia de Sud-Est, bucurându-se de plaje superbe în sud, de o junglă luxuriantă în nord şi de un peisaj urban bogat în capitala Bangkok. Toate acestea, alături de ospitalitatea pentru care thailandezii sunt renumiţi pe continentul asiatic, au făcut din Thailanda o destinaţie tot mai populară în rândul turiştilor.

  Vezi detalii
 • Singapore - poarta dintre Est şi Vest Singapore - poarta dintre Est şi Vest

  Cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est şi totodată singurul oraş-stat al continentului, Singapore este un megalopolis cosmopolit situat la răspântia a numeroase culturi. Oraşul a fost fondat în 1819 de Stamford Raffles, un colonist britanic. Cu timpul, Singapore a devenit principalul centru comercial din Asia de Sud-Est, fiind astăzi portul cu cel mai intens trafic din lume. Influenţa culturii britanice şi cea a imigranţilor indieni, chinezi şi malaezieni i-au adus insulei supranumele de „Poarta dintre Est şi Vest”.

  Vezi detalii
 • Luxemburg - de 1000 de ani în inima Europei Luxemburg - de 1000 de ani în inima Europei

  În inima Europei, înghesuit între Belgia, Franţa şi Germania, se află unul dintre cele mai mici state ale Europei: Luxemburg. Deşi se întinde pe o suprafaţă de numai 2,586 km², Marele Ducat al Luxemburgului găzduieşte numeroasele castele, cetăţi şi monumente istorice care reflectă istoria bogată a acestei ţări.

  Vezi detalii
 • Cetatea Toledo - fereastra spre Spania medievală Cetatea Toledo - fereastra spre Spania medievală

  Capitală a Castiliei în secolul al XVI-lea, Toledo este un oraş cu istorie bogată, reflectată de numeroasele monumente ce pot fi admirate în acest oraş spectaculos. Amprentele lăsate de mauri, catolici şi evrei, alături de vestigiile romane şi vizigote ce se păstrează până astăzi explică de ce Toledo este considerat de către spanioli un oraş-patrimoniu.

  Vezi detalii
 • Cadaqués, colţul de rai al lui Salvador Dalí Cadaqués, colţul de rai al lui Salvador Dalí

  Aproape de graniţa Spaniei cu Franţa, pe ţărmul catalan al Mediteranei, se află un loc magic, considerat de mulţi comoara ascunsă a regiunii Costa Brava: Cadaqués. Cel mai estic oraş al Spaniei, cu o populaţie de 2.860 de locuitori, Cadaqués este un veritabil paradis al artiştilor, atraşi de peisajul superb şi de plajele ce mărginesc apa limpede a Mării Mediterane, veritabile surse de inspiraţie şi de creativitate. Devenit celebru graţie lui Salvador Dalí, care a petrecut aici mai multe decenii, Cadaqués rămâne şi astăzi un loc fascinant, neatins de turismul de masă.

  Vezi detalii
 • Machu Picchu - 100 de ani de mister Machu Picchu - 100 de ani de mister

  Pe 24 iulie 2011 se împlinesc 100 de ani de la descoperirea cetăţii incase Machu Picchu, al cărei nume se traduce prin „piscul bătrân” în limba Quechua, vorbită de-a lungul Anzilor. Hiram Bingham, cel care a descoperit citadela în anul 1911, i-a dat numele muntelui pe care este situată, iar denumirea originală nu a fost descoperită niciodată.

  Vezi detalii
 • Lacul Geneva - marea de safir din inima Alpilor Lacul Geneva - marea de safir din inima Alpilor

  Lacul Geneva sau lacul Léman, cum i se spune în franceză, este cel mai mare lac natural din Europa de Vest şi totodată cel mai mare lac alpin, întinzându-se pe o suprafaţă de 581 de kilometri pătraţi şi având un bazin de 89 de miliarde de metri cubi de apă. Lacul cu o formă de corn are malurile sudice în Franţa, iar pe cele din nord, vest şi est în Elveţia, graniţa dintre cele două ţări trecând prin mijlocul lacului. Ţărmurile sunt împodobite cu vii numeroase, sate, castele şi oraşe superbe.

  Vezi detalii
 • Coasta Amalfi şi insula Capri, perlele Mării Tireniene Coasta Amalfi şi insula Capri, perlele Mării Tireniene

  Coasta Amalfi, situată în sudul Italiei, este una dintre cele mai frumoase porţiuni ale ţărmului Mării Tireniene, impresionând prin peisajele naturale spectaculoase şi prin localităţile pline de istorie.

  Vezi detalii