Home - obiective turistice Articole Articole scrise de Maria Olaru
 
 • Cele mai periculoase piste de aeroporturi Cele mai periculoase piste de aeroporturi

  În timp ce majoritatea oamenilor se bucură de posibilitatea că pot ajunge foarte repede la destinaţie, zborul cu avionul poate fi destul de incomod pentru mulţi pasageri care se tem de înălţimi, turbulenţe sau prăbuşiri. Am văzut destul de mult filme care au ca subiect prăbuşiri ale avioanelor prin cele mai ciudate şi înfricoşătoare zone, dar în realitate aproape 60% din incidente se produc la decolare sau aterizare. Mai jos am alcătuit o listă cu cele mai periculoase piste pe care probabil doar cei mai aventuroşi dintre dumneavoastră ar vrea să ajungă.

  Vezi detalii
 • Matterhorn Matterhorn

  Elveţia a fost şi va rămâne o ţară europeană impresionantă. Fie că discutăm despre ceasuri, ciocolată, sistem bancar sau peisajele naturale, Elveţia trezeşte în oricine un fior. Ţara Cantoanelor a fost înzestrată de Mama Natură cu o mulţime de minunăţii, însă ne vom opri asupra masivului Matterhorn. Puţini sunt cei care au auzit despre acest pisc, dar sunt şi mai puţini cei care au reuşit să ajungă acolo. Matterhorn, aşa cum l-au botezat germanii, se află la graniţa dintre Elveţia şi Italia, iar piscul acestuia se înalţă la 4.478 de metri desura nivelului mării. „Piramida perfectă”, aşa cum a mai fost denumit, Matterhorn este atestat pentru prima dată într-o serie de documente din epoca medievală sub numele de “Mons Silvus”.

  Vezi detalii
 • Marsilia Marsilia

  Amplasat între mare şi dealuri, Marsilia este un oraş surprinzător şi plin de viaţă. Fondat acum 2.600 de ani, cel mai vechi oraş din Franţa combină bogăţia patrimoniului său unic, cu viaţa culturală vibrantă, dând naştere unui mediu inedit.

  Vezi detalii
 
 • 1