Home - obiective turistice Articole Articole scrise de Marc Ulieriu
 
 • Praga, file de poveste Praga, file de poveste

  Este, fara pic de indoiala, una dintre cele mai cochete si atractive capitale europene – dovada pentru acest fapt stau cei nu mai putin de 4,1 milioane de turisti care o viziteaza anual. Care este secretul Pragai? Ce are acest stravechi oras regal, care este in egala masura al cehilor, dar si al germanilor si evreilor, in plus fata de Budapesta, Viena sau Munchen?

  Vezi detalii
 • Barcelona Barcelona

  Despre Barcelona poti sa vorbesti oricum si mai ales oricat. Chiar daca ai mai trecut si prin alte orase frumoase ale Europei, nicaieri nu vei gasi un asemenea melanj stilizat de epoci, oameni, culturi si limbaje. Este “tara” tuturor posibilitatilor, locul in care fiecare isi gaseste locul, este ORASUL. Una dintre cele mai iubite si vizitate metropole europene, oras cu iesire la mare si vedere la munte, Barcelona este mai mult decat orice un lacas al artelor, evidentiindu-se mai ales prin constructiile care reflecta avangarda arhitecturala. Si desigur, FC Barcelona.

  Vezi detalii
 • Santorini - Evadează în Atlantida! Santorini - Evadează în Atlantida!

  Destinaţie preţuită şi aflată la mare căutare de milionari, vedete de film, staruri de muzică şi sportivi din toate colţurile lumii, dar accesibilă şi oamenilor obişnuiţi, Santorini –€“ considerat de mulţi drept cel mai frumos loc de vacanţă din Grecia –€“ este un tărâm contradictoriu: îţi oferă mai puţin decât te-ai fi aşteptat, dar mai mult decât ţi-ai fi imaginat vreodată.

  Vezi detalii
 • PICASSO. Evenimentul cultural al anului PICASSO. Evenimentul cultural al anului

  Incepand cu data de 15 octombrie a.c. si pana la 30 ianuarie 2011, prestigiosul muzeu Kunsthaus din Zürich, Elvetia, gazduieste ceea ce numerosi critici de arta au numit, pe buna dreptate, ca fiind cel mai important eveniment cultural al sfarsitului de an 2010 din Europa si, probabil, din lume. Este vorba despre o inedita si fascinanta reeditare a primei expozitii de muzeu pe care faimosul Pablo Picasso a avut-o in urma cu 78 de ani. Montata in 1932, tot la Kunsthaus, expozitia-show a fost un moment crucial in istoria moderna a artelor, starnind reactii “tari” si influentand dramatic generatii intregi de (tineri) artisti. Cu totul inedit: Picasso insusi a fost curatorul expozitiei, organizand-o, patimas si subiectiv, dupa propriul plac. Astazi, dupa o munca asidua de strangere a operelor din colectii particulare si alte mari muzee ale lumii, expozitia de referinta se intoarce inca o data la Kunsthaus Zürich. Am avut marele privilegiu de a paricipa la deschiderea expozitiei; scuzati-mi eventualele stangacii si – poate – prea plinul de entuziasm: textul care urmeaza a fost scris, cum se spune, la cald, la cateva ore dupa vernisaj, in vreme ce navigam pe lacul Zürich.

  Vezi detalii
 
 • 1